Uncategorized

ΜΑΡΤΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ UNESCO 1970

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 19:00-20:00, τα μέλη της Επικουρικής Επιτροπής της Σύμβασης της Unesco 1970 θα ξεναγηθούν στο ΑΜΗ. Μετά την ξενάγηση θα ακολουθήσει η προβολή βίντεο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου με την παρουσίαση των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για ένταξη στην Unesco. Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με τις ΕΦΑ Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων και Ρεθύμνου. Οι εργασίες της Επιτροπής, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού κ. Βλαζάκη, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Μαρτίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν τοπικοί φορείς πριν από την έναρξη των εργασιών, θα συμμετάσχει και η Προϊσταμένη του Μουσείου κ. Μανδαλάκη.

ΑΤΛΑΣ. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ως φορέας Πρακτικής Άσκησης και  σε  συνεργασία  με  το  Πανεπιστήμιο  Κρήτης,  φιλοξενεί  δύο φοιτήτριες του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας. Οι ασκούμενες θα συμμετέχουν σε κάποιες από τις βασικές εργασίες του Μουσείου με την καθοδήγηση του προσωπικού του, με στόχο την ουσιαστική συνδρομή τους στο μουσειακό έργο και την δικής τους  γνωριμία με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και λειτουργίας ενός Μουσείου. Για τον Μάρτιο οι ασκούμενες θα απασχοληθούν στην τεκμηρίωση και ηλεκτρονική καταγραφή αρχαιοτήτων και στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

"A WORLD OF EMOTIONS"

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει με δανεισμό αντικειμένων στην περιοδική έκθεση με τίτλο “A World of Emotions. Ancient Greece, 700 BC - 200 AD" η οποία θα παρουσιασθεί στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, από τις 9 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου 2017.

"Τ' ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ"

 Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αρχαία Γλυπτική. Πιλοτική εφαρμογή με την Γ΄ τάξη του 8ου ΓΕΛ Ηρακλείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας Τέχνης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια εξοικείωσης των μαθητών με έργα γλυπτικής διαφόρων ιστορικών περιόδων και χρήσεων (αρχιτεκτονικό, επιτύμβιο, διακοσμητικό, λατρευτικό) όχι μόνο μέσα από το γνωστικό τους φορτίο αλλά και από το συναισθηματικό αντίστοιχο, το οποίο καλούνται στη διάρκεια του προγράμματος να αναγνωρίσουν και κατόπιν να αναπαραστήσουν με τα ίδια τους τα σώματα και κατά ομάδες.

Παρασκευή 17/3/2017. Υπεύθυνοι αρχαιολόγοι: Κλεάνθης Σιδηρόπουλος, Μαρία Κυρίμη

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 

Σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης οργανώνεται σεμινάριο για  εκπαιδευτικούς, το Σάββατο 18/3 στις 11:00 π.μ., με σκοπό την εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τα ψηφιακά προγράμματα του ΑΜΗ και την υλοποίησή τους στην πράξη.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ "ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ"

Συνεχίζεται η υλοποίηση των ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ "Βιωματικά Πολιτιστικά Περιβάλλοντα" και απευθύνονται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και του Γυμνασίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (τηλ. 2810 279121, 279064, 279000, υπεύθυνες Ειρήνη Γαλλή, Κλειώ Τζανάκη).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ ΣΤΟ ΑΜΗ"

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά άνω των πέντε ετών αναπτύσσει τη θεματική "Θεοί και ήρωες στο ΑΜΗ". Με την καθοδήγηση των γονέων και τη βοήθεια φυλλαδίου, τα παιδιά ανακαλύπτουν τους θεούς και τους ήρωες του αρχαίου ελληνικού κόσμου μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με γνωστούς κρητικούς μύθους. Το φυλλάδιο διατίθεται στο εκδοτήριο εισιτηρίων στην είσοδο του ΑΜΗ.

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

ΥΠ.ΠΟ.Α. / Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ξανθουδίδου & Χατζιδάκη

71202 Ηράκλειο, Κρήτη

Τηλ.:  2810 279 000

Fax:   2810 279 001

email: amh@culture.gr

http://heraklionmuseum.gr/