ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2018. «Πόλ(ε)ις».

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τίτλο «Πόλ(ε)ις».

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου

18:30: Διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρος Κλαίρης Παλυβού, με τίτλο “Ο καινοτόμος χαρακτήρας της Μινωικής αρχιτεκτονικής: Ένας Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος.

 

Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

09:00 - 12:00: Θεματικές ξεναγήσεις για μαθητές  

Ημίωρες θεματικές ξεναγήσεις για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα αφενός  το μινωικό αστικό τοπίο, όπως απεικονίζεται στο «Μωσαϊκό της πόλης» από την Κνωσό και αφετέρου τις μαρτυρίες των πινακίδων της Γραμμικής Β για τις μινωικές πόλεις.

 

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

19:30 - 20:30: «Ένα τραγούδι για τη Λαΐδα»

Συναυλία με αποσπάσματα από το έργο «Πόλις Ένδον: σπουδή στις καβαφικές πόλεις» σε ποίηση Κ. Π. Καβάφη και μουσική Δ. Σφακιανάκη. Στο τραγούδι η Μαρία Κουσουλάκου, στο πιάνο ο Δημήτρης Σφακιανάκης.

  

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

11:00 - 12:00 & 12:00 - 13:00: Θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες

Δύο ωριαίες θεματικές ξεναγήσεις για ενήλικες. Θα παρουσιαστούν το μινωικό αστικό τοπίο, όπως απεικονίζεται στο «Μωσαϊκό της πόλης» από την Κνωσό, καθώς και ιστορίες αρχαίων πόλεων, όπως αποκαλύπτονται μέσα από επιλεγμένα εκθέματα ιστορικών χρόνων.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 29 και 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Ξανθουδίδου 2, Ηράκλειο. Τηλ.  2810-279000