«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023»
To Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου φιλοξενεί την παράσταση για παιδιά «Οι τέσσερις εποχές» σε κείμενο και σκηνοθεσία Χλόης Μάντζαρη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023» του Υπουργείου Πολιτισμού.
Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Αυγούστου 2022, στις 20.30.
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση – δελτία εισόδου στο digitalculture.gov.gr
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο, σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη
Χορογραφία: Αλέξανδρος Κεϊβάναη
Μουσική: Ευριπίδης Ζεμενίδης
Στίχοι: Γιώργος Μυζάλης
Φωτισμοί: Φοίβος Ζήτης
Ερμηνεύουν, τραγουδούν και ακροβατούν: Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη
Φωνή δράκου: Ιωάννης Κοντέλλης
ΑΜΚΕ: Παράβαση
Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία με πρωταγωνιστές μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο. Όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο τότε τα παιδιά θα πρέπει να αναλάβουν δράση! Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό.
Το έργο «Οι τέσσερις εποχές» είναι μια ευφάνταστη παράσταση που μιλάει στα παιδιά για τη φιλία, τα δέντρα, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά τους δράκους. Η αεικίνητη ομάδα των ταλαντούχων ηθοποιών/ τραγουδιστών/ ακροβατών της παράστασης (Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη) με τη δημιουργικότητά τους, το κέφι και την άμεση επικοινωνία τους με το κοινό θα περάσουν τα μηνύματα με έναν ζωντανό και χαρούμενο τρόπο.
Το παραμύθι είναι μια απεικόνιση των εποχών, που εισάγει τα παιδιά στις έννοιες της εναλλαγής των φυσικών φαινομένων και πώς αυτά επηρεάζουν τη φύση αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Οι πρωτότυπες συνθέσεις και τα τραγούδια, σε μουσική Ευριπίδη Ζεμενίδη και στίχους Γιώργου Μυζάλη, στολίζουν την παράσταση, πρωταγωνιστώντας εξίσου στο θέαμα και δίνοντας αφορμή για τις δυναμικές χορογραφίες του Αλέξανδρου Κεϊβάναη και τα εντυπωσιακά ακροβατικά.
Αν και δεν μπορεί κανείς να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μπορεί όμως να βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν με το πρόβλημα και να το συνδέσουν με την καθημερινότητά τους ανακαλύπτοντας έτσι τρόπους για να αναλάβουν δράση.